Wil je je woonkamer kleuren en slaapkamer kleuren?

juli 12, 2018 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Interieurkleuren 2018  Wil je je woonkamer kleuren of zoek je inspiratie voor slaapkamer kleuren? Je kunt in 2018 alle kanten op!

Zo, de eerste week van het nieuwe jaar zit erop. Alle kerstversiering is eruit, alles staat weer op z’n oude plek en nu ben je toe aan veranderingen in huis! Althans, zo gaat dat bij de gemiddelde interieurliefhebber. De grijze maanden januari en februari fleuren we graag op door de muren van de woonkamer een nieuw kleurtje te geven of op zoek te gaan naar inspiratie voor slaapkamer kleuren bijvoorbeeld. De meeste verfmerken komen al eind 2017 met hun kleurvoorspelling voor het nieuwe jaar, de trendkleuren voor mode en interieur. Wij beperken ons natuurlijk tot de interieurkleuren voor 2018 en geven je er een aantal.

Woonkamer kleuren
De PPG-kleurenexperts kozen de neutrale grijze NCS-kleur S7010-R70B tot trendkleur voor 2018. Een donkergrijze kleur met een diepe indigo ondertoon. Een verfijnde en tijdloze kleur. Een mooie kleur waar je vooral in je woonkamer hele mooie resultaten kunt bereiken. Combineer ‘m gerust met wittinten of pastelkleuren, het eindresultaat zal je verrassen. Ook Flexa en Pantone kozen hún trendkleur voor 2018. Flexa presenteerde de volwassen roze kleur Heart Wood en Pantone koos voor ultraviolet. Woonkamer kleuren? Dat is natuurlijk een kwestie van smaak maar laat je inspireren door de mogelijkheden. Heart Wood kan op diverse manieren gecombineerd worden, in diverse woonstijlen. Ultraviolet is natuurlijk een hele uitgesproken kleur en vergt veel lef. Ook niet elke woonstijl wordt mooier van deze opvallende kleur dus keuzes met beleid zijn hier raadzaam.

Inspiratie slaapkamer kleuren
Welke kleuren passen het beste in een slaapkamer?

Iedereen weet dat kleur een emotie kan oproepen, dat kleuren een bepaalde uitwerking op ons kunnen hebben. Naast een kwestie van smaak is het feit dat kleur bij iedereen wat anders teweeg kan brengen. Neem bijvoorbeeld rood. Rood kan bij sommige mensen agressie oproepen maar staat tegelijkertijd ook voor passie. Als je dus op zoek bent naar inspiratie om je slaapkamer te kleuren is het slim daar rekening mee te houden, zeker als je met z’n tweeën in de slaapkamer slaapt. Je slaapkamer is de ruimte in huis waar je tot rust komt. Het is een ruimte waar je rust moet kunnen vinden op elk gewenst tijdstip van de dag. Welke kleuren passen dan het beste in een slaapkamer? Eigenlijk zijn de basistinten als wit, grijstinten, beige en pasteltinten de meest ideale kleuren voor deze ruimte maar als je liever een wat meer uitgesproken kleur kiest dan is dat natuurlijk niet fout. Blauwtinten en groentinten kunnen ook een hele fijne sfeer geven aan je slaapkamer. Kleur je interieur…..volg je hart, je gevoel en je smaak. Trendkleuren zijn er ter inspiratie, zijn een richtlijn waarmee je je eigen stijl aan je interieur kunt geven als ze bij je passen.