Taylor Swift en Jennifer Hudson castten in Cats-film

juli 24, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Taylor Swift is van plan terug te keren naar de bioscoop in een grootbeeldversie van klassieke musical Cats.

Jennifer Hudson, die in 2006 een Oscar won voor haar beurt in film Dreamgirls, James Corden en Ian McKellen, is ook aan boord gegaan, volgens een Variety-rapport.

De show ging in première in Londen in 1981 en geniet van meerdere revivals over de hele wereld, waaronder een West End-run in 2014 met Nicole Scherzinger, gevolgd door een Broadway-productie met Leona Lewis, beiden spelen Grizabella.

Voor de film neemt Jennifer het over als Grizabella, de voormalige glamourkat die op moeilijke tijden valt en erover kan zingen in showstopper Memory.

Geschreven door Andrew Lloyd Webber en geproduceerd door Cameron Mackintosh, is Cats gebaseerd op T. S. Eliot’s Book of Practical Cats van Old Possum. De serie won zeven Tony Awards toen deze begin jaren ’80 in de Verenigde Staten in première ging.

Regie is Tom Hooper, die zijn sporen heeft verdiend in de muzikale flicks met drievoudige Oscarwinnaar Les Miserables in 2012, terwijl Billy Elliot-schrijver Lee Hall het script opslaat.

Popstar Taylor, die momenteel met de Britse acteur Joe Alwyn dateert, heeft eerder het zilveren scherm vereerd in Valentijnsdag, The Giver en geanimeerde speelfilm The Lorax.

Talkshowhost James neemt een pauze van zijn Amerikaanse serie The Late Late Show voor Cats, hoewel hij geen onbekende is in musicals. Hij speelde in 2014 samen met Meryl Streep, Anna Kendrick en Johnny Depp in Into the Woods.

Het is nog niet duidelijk wie Taylor, James en Ian zullen spelen of wanneer de film gepland staat voor release.