Rel om naaktfoto’s sterspeelster houdt Noors handbal in de greep

januari 18, 2018 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

De rel om de naaktfoto’s van de Noorse handbalster Nora Mørk blijft zich uitbreiden. De sterspeelster van de nummer twee van het WK en haar ploeggenoten liggen op ramkoers met de Noorse handbalbond.

De foto’s van Mørk, die gestolen zouden zijn van haar gehackte mobiele telefoon, circuleerden onder meer binnen de selectie van de Noorse handbalmannen. Mørk en haar ploeggenoten hekelen hun collega’s én de manier waarop de bond met de zaak is omgegaan. Het bestuur zou al maanden van de kwestie geweten hebben, maar niet hebben ingegrepen.

De handbalsters vertellen in gesprek met de Noorse krant VG dat ze zich afvragen of ze nog wel onder dit bestuur willen spelen.

De bond heeft inmiddels een brief gestuurd aan Mørk waarin excuses worden aangeboden. De speelsters willen echter dat de excuses publiekelijk komen. “Dan kan ik verder”, aldus de sterspeelster. “Nu voel ik mij in de steek gelaten. De hele kwestie is pijnlijk en maakt me verdrietig.”

“Het is zoals Nora zegt”, vindt medespeelster Heidi Løke. “Die mannen zijn onze collega’s. Een aantal van hen heeft een fout gemaakt en daar moet je voor boeten en spijt hebben. Maar het is heel opvallend dat weinig mannen de ernst van de zaak lijken te willen begrijpen. Het zijn de vrouwen die Nora steunen. Maar ik denk dat veel mensen het zullen begrijpen als ze denken ‘wat als het mijn zus of dochter was’.”