The Shape of Water .

Plagiaatzaak sci-fi-romance The Shape of Water afgewezen.

juli 25, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Regisseur Guillermo del Toro viert na het verslaan van een plagiaatzaak vanwege zijn sci-fi-romance The Shape of Water, een Oscar die de Oscar bekroont.

Een federale rechter heeft de juridische actie die tegen hem is ingesteld in februari (18), vlak voor de Oscars ceremonie, afgewezen door vertegenwoordigers die toezicht hielden op de nalatenschap van toneelschrijver Paul Zindel, die de filmmaker beschuldigde van het opheffen van complotelementen uit het toneelstuk van de late toneelschrijver 1969, Me Hear You Whisper.

Rechter Percy Anderson gaf een korte uitspraak op maandag (23 juli 18) en verwerpt de claim met vooroordeel, wat betekent dat het kamp van Zindel nooit opnieuw een rechtszaak tegen de zaak kan instellen. De magistraat heeft ook geoordeeld dat del Toro en Fox Searchlight executives het recht hebben om het geld dat zij aan juridische kosten hebben uitgegeven terug te vorderen.

De regisseur heeft altijd The Shape of Water, dat trofeeën verzamelde voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Productieontwerp en Beste Originele Score tijdens de Academy Awards-ceremonie op 4 maart (18), was een origineel idee en ontkende heftig het plagiaat beschuldigingen.

“Ik heb het spel nooit gelezen of gezien,” vertelde hij Deadline rond de tijd dat het proces werd ingediend. “Ik had nog nooit van dit spel gehoord voordat ik The Shape of Water maakte en geen van mijn medewerkers noemde het toneelstuk ooit.”

“Ik ben 25 jaar oud en heb een onbetwistbare reputatie”, voegde hij eraan toe. “Ik heb het altijd tot een element van mijn carrière gemaakt om te praten over mijn invloeden in elke afzonderlijke film die ik heb gemaakt, in het commentaartraject van dvd’s, op Twitter, in mijn museale tentoonstellingen.

“Ik ben open geweest over de dingen waar ik van hou, en ik heb er geen probleem mee gehad om ze te bespreken en hoe ze transformatief waren in mijn films … Ik ben een schrijver / regisseur die tv-series, boeken, films en een enorme hoeveelheid screent door de jaren heen, zonder een enkele klacht. ‘

Zindel-vertegenwoordigers van het landgoed zochten alle winst uit de film en een verbod om de film te blokkeren voor verdere vertoningen in theaters.