Oktober borstkankermaand: Op 1 oktober gaat de verkoop van de Pink Ribbon Armband van start.

september 14, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Mirella van Markus, Quinty Trustfull en Jelka van Houten trappen de maand af op 1 oktober in Vraag Vandaag en de verkoop van de Pink Ribbon Armband gaat van start.

In het online programma Vraag Vandaag gaan BN-ers op stage bij kankeronderzoekers. Actrice Jelka van Houten gaat langs bij Elsken van der Wall om meer te weten te komen over borstkankeronderzoek. Verder zullen Pink Ribbon – ambassadrice Quinty Trustfull en tv – presentatrice Mirella van Markus in de uitzending te zien zijn. Het chatteam staat klaar voor alle vragen die het publiek heeft rond (borst-)kanker. Daarnaast wordt tijdens de uitzending op 1 oktober een prominent gebouw roze verlicht. En met dit programma wordt de borstkankermaand officieel afgetrapt.

Cijfers over borstkanker
• 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker;
• In 2017 werd er bij 17.559 mensen borstkanker vastgesteld (17.423 vrouwen en 136 mannen);
• Het aantal borstkanker diagnoses zal de komende jaren stijgen, naar schatting tot ruim 20.000 in 2020;
• In Nederland zijn er meer dan 150.000 mensen die borstkanker hebben (gehad);
• Er overlijden jaarlijks ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Een sieraad met méérwaarde!
Om belangrijk borstkankeronderzoek te kunnen financieren, lanceert Pink Ribbon jaarlijks de Pink Ribbon Armband. Een sieraad met méérwaarde: je steunt er financieel én symbolisch onderzoek mee. De nieuwe armband bestaat uit 4 verschillende bandjes: een roze basisband, een gevlochten grijs/wit bandje, een kralenbandje met het goudkleurige Pink Ribbon bedeltje, en een bandje met 6 goudkleurige en 1 zilverkleurig steentje. De steentjes symboliseren de confronterende cijfers dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt.

Verkoopprijs € 9,99, waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan borstkankeronderzoek. Vanaf 25 september te koop via www.pinkribbon.nl/shop en vanaf eind september bij o.a. Bruna, C&A, DA-DIO, Jumbo en Hunkemöller. Meer informatie: www.pinkribbon.nl/armband.

Over Pink Ribbon
Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Pink Ribbon is een merk van KWF Kankerbestrijding.