Cole Sprouse

Meer over Cole Sprouse uit Riverdale

juni 29, 2018 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Samen met zijn tweelingbroer Dylan werd Cole Sprouse een succesvolle Amerikaanse kindster; als volwassene omhelsde hij fotografie en maakte hij de keuze om terug te keren naar acteren met de televisieserie ‘Riverdale’.

Wie is Cole Sprouse?
Cole Sprouse (geboren op 4 augustus 1992) was een succesvolle kinderacteur die delen deelde in films en tv-shows zoals Big Daddy en Grace Under Fire met zijn identieke tweeling Dylan. Sprouse en Dylan werden op zichzelf al sterren, toen ze een tweeling speelden voor The Suites Life of Zack en Cody van Disney Channel. Sprouse nam een ​​pauze van acteren om te studeren aan de New York University, studeerde af in 2015. In 2016 werd hij gecast als Jughead Jones op het tienerdrama Riverdale. Hij is romantisch gekoppeld aan Lili Reinhart, zijn co-ster in Riverdale.

Early Life en Brother Dylan
Cole Sprouse werd geboren op 4 augustus 1992 in Arezzo, Toscane, Italië, een kwartier na zijn broer Dylan. De ouders van de tweeling, Melanie Wright en Matthew Sprouse, waren in die tijd Engelse leraren in Italië.

Cole Sprouse en Lili Reinhart
Sprouse en Lili Reinhart co-ster op Riverdale; hun personages, Jughead en Betty, zijn een paar op het scherm. Een paar maanden na de lancering van de show in 2017 leidden Sprouse en Reinhart’s interacties in het openbaar en op sociale media tot geruchten dat ze aan het daten waren. De twee waren echter voorzichtig bij het publiekelijk bevestigen van een romance, met Sprouse toegevend dat hij een privéleven wilde behouden.

In januari 2018 werden Sprouse en Reinhart samen op Hawaï bekeken. In april werden ze gespot in Parijs, en later in de maand onthulden Sprouse’s sociale media dat de twee op vakantie waren in Mexico. In mei woonden ze samen het Met Gala van 2018 bij.

Films en tv-programma’s
Sprouse en Dylan deelden de rol van Patrick, de jongste zoon van Brett Butler’s personage op het tv-programma Grace Under Fire (1993-98). In 1999 maakten de broers hun speelfilmdebuut door de zoon van Adam Sandler in Big Daddy te spelen, waarna ze werden gezien als een stel buitenaardse tweelingen in de film The Astronaut’s Wife. In 2000 werd Sprouse alleen uitgebracht als Ben, de zoon van David Schwimmer’s karakter van Ross on Friends (werkend op set, Sprouse ontwikkelde een oogje op Jennifer Aniston).

Sprouse en Dylan bereikten een veel hoger niveau van faam met hun Disney Channel sitcom The Suite Life of Zack and Cody (Sprouse speelde Cody, hoe consciëntieuser de tweeling was). The Suite Life was een best beoordeelde serie die liep van 2005 tot 2008. De Sprouses speelden ook een Suite Life TV-film en de spin-off The Suite Life on Deck (2008-11). Daarnaast verschenen de Suite Life-personages van het duo op gelijkaardige Disney-hits zoals That’s So Raven, Wizards of Waverly Place en Hannah Montana van Miley Cyrus.

‘Riverdale’
Nadat hij de tijd had genomen om een ​​hbo-opleiding te volgen, begon Sprouse zijn acteercarrière voor volwassenen met de CW-serie Riverdale, een noirish-draai aan de wereld van de Archie-strips die in januari 2017 in première ging. Hoewel hij aanvankelijk voor Archie was geweest, werd Sprouse getekend naar het personage van Jughead Jones – een buitenstaander die de verteller van de show is – en gevraagd om auditie voor dat deel.

Sprouse werd uitgebracht als Jughead, maar moest zijn blonde haar zwart verven voor de rol (hij merkte op dat dit het voor mensen gemakkelijker maakt om hem te onderscheiden van zijn tweeling). Andere sterren in de succesvolle reeks zijn KJ Apa als Archie, Lili Reinhart als Betty en Camila Mendes als Veronica.

fotografie
Sprouse is een getalenteerde fotograaf en heeft fotografie gecrediteerd met het aanbieden van een positieve uitlaatklep wanneer hij een depressie ervoer. Hij fotografeert covers van tijdschriften en mode-shoots, met zijn werk in publicaties als The Sunday Times en L’Uomo Vogue. De onderwerpen die hij fotografeerde zijn onder meer model Kendall Jenner, Game of Thrones-actrice Sophie Turner en zanger Sam Smith.

Priced over zijn passie voor fotografie met The Sunday Times in 2017, zei Sprouse: “Ik heb meegedaan met het idee dat als en wanneer fotografie een meer dominante rol in mijn leven speelt, ik waarschijnlijk nooit meer acteerwerk zal doen.”

Instagram
Sprouse heeft verschillende accounts op dit sociale mediaplatform. Een persoonlijke account bevat zijn originele fotografie (inclusief foto’s van Lili Reinhart), @sprousemasterworks is een plaats voor fan-art en @camera_duels toont mensen die hem in het openbaar proberen te fotograferen. De aanleiding voor @camera_duels was om invasies van privacy aan te roepen – maar fans beschouwden een verschijning daar als een erepenning, die de effectiviteit ervan als een afschrikmiddel beperkte.

Child Star
Sprouse, Dylan en hun ouders verhuisden van Italië naar Zuid-Californië toen de tweeling vier maanden oud was. Naar aanleiding van de suggestie van hun grootmoeder, actrice en dramaleraar, begonnen de broers al snel aan wat een zeer succesvolle acteercarrière bleek te zijn (ze landden zelfs de eerste commercial waarvoor ze auditie deden)

Sprouse heeft opgemerkt dat zijn jeugdinzet tot acteren het gevolg was van de behoefte van zijn familie aan geld, hoewel hij veel van de kansen die de carrière hem bood, ging waarderen. Tijdens hun succes in Suite Life verdienden Sprouse en zijn broer naar verluidt een gecombineerde $ 40.000 per aflevering . Ze werkten ook samen met het entertainmentbedrijf van Mary-Kate en Ashley Olsen om een ​​tijdschrift, deodorant en andere producten te lanceren. Toen ze echter 18 jaar oud waren, besloten Sprouse en Dylan om afstand te nemen van het sterrendom en het Disney Channel. Spreken en werk Na het verlaten van Disney, studeerde Sprouse archeologie, geografische informatiesystemen en satellietbeelden aan de New York University (Dylan ging naar dezelfde school; Sprouse’s toekomstige co-ster Riverdale Camila Mendes was ook een studiegenoot). Sprouse en zijn broer studeerden af ​​in mei 2015; als een grap, schakelden ze van plaats om hun diploma’s te halen. Sprouse volgde een baan als archeologisch assistent in een artefactlaboratorium in Brooklyn, waar hij werkte toen hij het script voor Riverdale las. Sociale media overtuigden hem door zijn stappen terug in de schijnwerpers te zetten en People Magazine in 2017 te vertellen: “Ik verwachtte we zouden gaan studeren en dan zouden we vervagen, dat was een beetje wat we op dat moment wilden, maar sociale media hingen op mijn broer en ik, en gelukkig hingen fans op mijn broer en ik, en ik denk dat het een van de redenen dat deze heropleving met iets meer kracht terug kan komen, en daar ben ik erg dankbaar voor. “