Lily James

Lily James is een Engelse film-, televisie- en toneelactrice, vooral bekend om

juli 21, 2018 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Lily James is een Engelse film-, televisie- en toneelactrice, vooral bekend om haar rollen in ‘Downton Abbey’, ‘Cinderella’ en ‘Baby Driver’.

Wie is Lily James?
Lily James, geboren in 1989, is een Engelse film-, televisie- en toneelactrice wiens doorbraak in de fantasiefilm Assepoester (2015) haar op de kaart zette als een opkomende actrice in Hollywood. Voorafgaand aan Assepoester, begon ze veel aandacht te krijgen op televisie in haar ondersteunende rol als rebelse Lady Rose MacClare in het historische drama Downton Abbey. James speelde sindsdien in big budget films zoals Baby Driver (2017), Darkest Hour (2017) en Mamma Mia! Here We Go Again (2018).

Films en tv-programma’s
‘Downton Abbey’
Het duurde niet lang voordat James de aandacht van casting directors trok. Haar televisiedebuut begon in 2010 en speelde het personage Ethel Brown in de serie Just William van de BBC One. Ze volgde een terugkerende rol in Secret Diary of a Call Girl voordat ze in 2012 internationale bekendheid kreeg met haar ondersteunende rol als Lady Rose, de flirterige, opstandige neef van Crawley, in Downton Abbey. De rol van James werd uitgebreid tot een serie regulier voor het vierde en vijfde seizoen. Rond dezelfde tijd speelde ze in de sportfilm Fast Girls (2011) en de avontuurlijke fantasyfilm Wrath of the Titans (2012).

‘Cinderella’
Maar het was 2015 dat James haar grootste en meest financieel succesvolle film tot nu toe ving, door de titulaire rol te spelen in Disney’s fantasydrama Assepoester (2015), tegenover Cate Blanchett en geregisseerd door Kenneth Branagh. De film was een groot succes bij de bespreekbureau, verdiende wereldwijd meer dan $ 540 miljoen en werd de twaalfde meest succesvolle film van het jaar.

Lily James

Lily James

‘Oorlog en vrede’
In 2016 vertoonde James de televisie-uitzending van Leo Tolstoy’s fictieve personage Natasha Rostova in de BBC-bewerking War & Peace. Op het grote scherm speelde ze in het oorlogsromansdrama The Exception (2016) en pakte ook haar tweede hoofdrol als Elizabeth Bennett in Pride and Prejudice and Zombies (2016) – die ook haar vriend Matt Smith schitterde – maar het verdiende middelmatige verkoopcijfers aan de kassa.

In een interview met Elle UK in 2016 gaf James toe dat ze ernaar uitzag om meer gewaagde rollen op zich te nemen.

“Misschien moet ik nu een b * tch zijn … ik ben zoveel meer dan die rollen”, zei James, verwijzend naar haar Assepoester en War & Peace’s Natasha Rostova. “Ik kan ook uitdagend zijn en niet altijd zonnig in de manier waarop mensen kunnen verwachten, ik ben niet bang om mensen te beledigen, niet doelbewust, maar … om zelfvertrouwen en vertrouwen te hebben.”

‘Baby Driver’, ‘Mamma Mia! Daar gaan we weer’
James ‘filmprojecten deden het in 2017 beter met Baby Driver, die de belangrijkste squeeze speelde van het titelpersonage Baby (Ansel Elgort). Ze speelde ook in het Winston Churchill-oorlogsdrama Darkest Hour (2017) en de muzikale film Mamma Mia! Here We Go Again (2018).

‘The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’
Om aan haar leidende damesrollen toe te voegen, werd James gevraagd om te schitteren in de historische drama The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018), die ze aanvankelijk weigerde.

“Ik stond op het punt om een ​​tweede Wereldoorlog film The Exception te beginnen, en ik voelde me alsof ik wilde stoppen met het doen van periodedrama’s, of op zijn minst verschillende wegen wilde verkennen,” bekende ze.

Maar het was de gelegenheid om samen te werken met Four Weddings en Mike Newell, een begrafenisondernemer, die haar deed heroverwegen. Gelukkig werd het script voor haar opnieuw voor haar gebracht en deze keer besloot ze ervoor te gaan spelen met de heldhaftige held en de schrijver Juliet.

Onder haar aankomende projecten zal James schitteren in de moderne feministische Western Little Woods, tegenover Tessa Thompson.

Stage werk
James ‘professionele theaterdebuut was in 2011 de toneelversie van de roman Vernon God Little van DBC Pierre. Ze trad op in producties van The Seagull en Othello, de laatste waarvoor ze lovende kritieken kreeg als het personage Desdemona. Andere toneelstukken zijn Playhouse, Absoluut de Bahama’s en Branaghs 2016-productie van Romeo en Julia.

Ter ere van haar vader Jamie Thompson
Ter ere van haar vader James Thompson, die in 2008 stierf aan kanker, veranderde Lily, geboren als Lily Chloe Ninette Thomson, haar achternaam in ‘James’.

Matt Smith
Sinds 2014 dateert James Dr. Who en The Crown-acteur Matt Smith.

Het vroege leven en onderwijs
Lily James werd geboren op 5 april 1989 in Esher, Surrey, Engeland. Haar liefde voor acteren was in haar genen ingebouwd: haar beide ouders, Ninette en James, waren acteurs, evenals haar grootmoeder Helen Horton, die moeder, het computer-mainframe uit de film Alien uit 1979 van Ridley Scott uitte.

“Ik wil teruggaan om haar meer te studeren omdat ze zoveel heeft gedaan, veel televisie, en ze is in Superman,” zei James van haar grootmoeder. “Ik herinner me dat ik ernaar keek toen ik opgroeide.

Ik wou dat ik haar op het podium had gezien: ze heeft veel theater gedaan. ‘

Nadat ze haar studie aan de Tring Park School voor uitvoerende kunsten had afgerond, studeerde James af in 2010 aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.