GLEN HANSARD OP 22 NOVEMBER IN KONINKLIJK THEATER CARRÉ AMSTERDAM

GLEN HANSARD OP 22 NOVEMBER IN KONINKLIJK THEATER CARRÉ AMSTERDAM

juni 27, 2016 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

GLEN HANSARDZojuist kondigde de Ierse singer-songwriter Glen Hansard vanaf Down The Rabbit Hole aan dat hij op dinsdag 22 november opnieuw naar Nederland komt. Samen met zijn begeleidingsband speelt hij een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert in Carré start aanstaande vrijdag 1 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.
Glen Hansard is een singer-songwriter pur sang. Gewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt hij de meest breekbare maar ook krachtige nummers. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd en geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Ook op zijn nieuwste album genaamd Didn’t He Ramble komen deze invloeden duidelijk terug. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd. Dit weekend speelt Glen Hansard op een uitverkocht Down The Rabbit Hole in Beuningen.

Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once. Waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het duo The Swell Season.

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn innemende stagepersona. Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Hansard’s debuut solo album Rhythm and Repose kwam in 2012 met lovende recensies binnen op nummer één in de Billboard’s Folk Chart.

Glen Hansard
Dinsdag 22 november | Carré, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 34, € 37, € 40, € 43