Eerste Amsterdam Cocktail Week staat voor de deur

De eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week, georganiseerd door bartenders Tess Posthumus, Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen, staat voor de deur. Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart 2017 zal het event plaatsvinden.

Eerste Amsterdam Cocktail Week staat voor de deur
Tess Posthumus, mede-organisator van Amsterdam Cocktail Week
In die week geven meerdere bars in Amsterdam workshops en ontwikkelen zij signature cocktails in samenwerking met een alcoholisch en non-alcoholisch drankmerk. ‘Alles om de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant nog beter op de kaart te zetten’, aldus de organisatie.

Non-alcoholische cocktail
Tess Posthumus, blogger voor Misset Horeca en in 2015 uitgeroepen tot World’s Best Female Bartender, is cocktailshaker bij Door 74, waar ook Kevin Kroon (Dutch Bartender of the Year 2016) werkt en Timo Janse, voormalig kampioen beste cocktailshaker van de wereld, manager is.

Samen met Albert van Beeck Calkoen, organisator van het Gin Festival en eigenaar van platform Mister Cocktail, kwamen zij op het idee voor de Amsterdam Cocktail Week door de snelle groei die de stad doormaakt op het gebied van horeca. ‘Nieuwe bars en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond, wat het kiezen steeds lastiger maakt voor de gast.’

Cocktailroute
Waar moet je nu heen voor een echt goede cocktail? Amsterdam Cocktail Week wil daarbij helpen. Op speciaal ontworpen stadskaarten die worden verspreid, staan alle deelnemende bars en hun programma. Iedere deelnemende bar wordt gekoppeld aan twee merken waarmee zij twee aantrekkelijk geprijsde signature cocktails bereiden. Ook wordt veel aandacht geschonken aan het creëren van non-alcoholische cocktails met spannende smaakcombinaties en verrassende ingrediënten. Tijdens de workshops wordt met begrijpelijke recepten gewerkt, zodat gasten ze thuis makkelijk na kunnen maken.

Behoefte aan Amsterdam Cocktail Week
‘Bij alle bars en bartenders in de stad bestond de behoefte om dit aan een internationaal publiek te presenteren. De Amsterdam Cocktail Week verlaagt de drempel naar de bars en brengt de kennis van cocktails, technieken en bars bij de mensen thuis’, aldus de organisatie