DUA LIPA KONDIGT EUROPESE TOURNEE AAN: THE SELF-TITLED TOUR ZONDAG 5 NOVEMBER IN AFAS LIVE

DUA LIPA KONDIGT EUROPESE TOURNEE AAN: THE SELF-TITLED TOUR ZONDAG 5 NOVEMBER IN AFAS LIVE

mei 21, 2017 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Dua Lipa

Dua Lipa heeft zojuist haar grootste Europese tour ooit aangekondigd. THE SELF-TITLED TOUR staat in het teken van haar debuutalbum en bevat 20 concerten in 9 verschillende landen. De tour start in The Dome in Brighton en reist eerst langs verschillende steden in Groot Brittannië om vervolgens verder af te reizen naar Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Denemarken, België en op zondag 5 november geeft ze een concert in AFAS Live in Amsterdam. De tour eindigt met een speciale avond in de Brixton O2 Academy in Londen. De kaartverkoop gaat vrijdag 19 mei van start via Ticketmaster.
Ondanks dat Dua Lipa nog erg jong is heeft ze al genoeg verhalen te vertellen. De in Londen geboren zangeres met Kosovaarse ouders heeft al nominaties van de BBC en MTV Europe op haar naam staan en was begin dit jaar één van de drie genomineerden bij de Brit Awards voor het prestigieuze Critics Choice Award. Ze sleepte de award voor Best New Artist bij de NME Awards in de wacht en ontving 2 European Border Breakers Awards (EBBA) waaronder de Public Choice Award, de publieksprijs die door de fans wordt bepaald.
Haar zelfverzekerde houding op het podium, wat nog eens is aangestipt met het binnen halen van de European Festival Award voor Best Newcomer of the Year, onderscheidt haar direct van vele andere opkomende pop-acts. Met de verkoop van 3.5 miljoen wereldwijd, zijn het haar singles die haar in snelvaart de nieuwe popsensatie hebben gemaakt. Be the One behaalde de top 10 positie in 12 Europese landen, Hotter Than Hell de top 20 in de UK en Blow Your Mind (Mwah) is in de top 25 van de Amerikaanse hitlijsten beland. Dit allemaal nog voor het verschijnen van haar debuutalbum.
Met haar eerste album Dua Lipa, dat op 2 juni verschijnt, maakt ze haar ambities kenbaar. Het album bevat meer dan alleen maar aanstekelijke en dansbare popnummers. Het laat haar ook van een geheel andere kant zien en zelf zegt ze hierover: “I’ve been describing it as ‘dark pop’ because people have only heard the pop moments, but there are some really dark, singer-songwriter parts that I’m excited about,” “This whole album is me, who I am and how I want to be seen as an artist,” “I want people to really get to know me, so the album is everything that has happened in my life so far, and every song tells a different story.”

Voor fans die het debuutalbum, voor dinsdag 16 mei 15 uur, via haar website dualipa.com reserveren is er een speciale pre-sale die 48 uur voor de reguliere kaartverkoop start. Vip pakketten en Meet & Greet pakketten zijn beschikbaar via VIPNation.eu/DuaLipa.
Tourdata Dua Lipa – The Self-Titled Tour 2017:
DONDERDAG 5 OKTOBER THE DOME, BRIGHTON, UK
VRIJDAG 6 OKTOBER O2 ACADEMY, BOURNEMOUTH, UK
ZONDAG 8 OKTOBER O2 ACADEMY, LEEDS, UK
DINSDAG 10 OKTOBER ACADEMY, MANCHESTER, UK
WOENSDAG 11 OKTOBER O2 ACADEMY, GLASGOW, UK
VRIJDAG 13 OKTOBER O2 ACADEMY, NEWCASTLE, UK
ZATERDAG 14 OKTOBER O2 ACADEMY, BIRMINGHAM, UK
DINSDAG 17 OKTOBER YOYO, PARIJS, FRANKRIJK
DONDERDAG 19 OKTOBER BACKSTAGE WERK, MUNCHEN, DUITSLAND
VRIJDAG 20 OKTOBER BATSCHKAPP, FRANKFURT, DUITSLAND
ZATERDAG 21 OKTOBER ROCKHAL, LUXEMBURG
DINSDAG 24 OKTOBER LIVE MUSIC HALL, KEULEN, DUITSLAND
WOENSDAG 25 OKTOBER ASTRA, BERLIJN, DUITSLAND
VRIJDAG 27 OKTOBER DOCKS, HAMBURG, DUITSLAND
SUNDAY 29 OKTOBER ROCKEFELLER, OSLO, NOORWEGEN
MONDAY 30 OKTOBER MUNCHENBRYGERRIET, STOCKHOLM, ZWEDEN
WOENSDAG NOVEMBER AMAGER BIO, KOPENHAGEN, DENEMARKEN
VRIJDAG 3 NOVEMBER LOTTO ARENA, ANTWERPEN, BELGIE
SUNDAY 5 NOVEMBER AFAS LIVE, AMSTERDAM, NEDERLAND
MONDAY 6 NOVEMBER BRIXTON 02 ACADEMY, LONDEN, UK

Qmusic presents
Dua Lipa – The Self-Titled Tour
Zondag 5 november | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 35 (excl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/dualipa.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 19 mei om 11.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).
Noot aan de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie;
MOJO, Shally Hurkmans, s.hurkmans@mojo.nl
Phone: 015-2121980