DiCaprio en Pitt weigerden hitfilm Brokeback Mountain

juli 19, 2018 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Hoewel de eerste film waarin Leonardo DiCaprio en Brad Pitt samen te zien zijn volgend jaar uitkomt, misdaadfilm Once Upon A Time In Hollywood, hadden de twee al veel eerder samen kunnen werken. Maar volgens regisseur Gus van Sant wezen ze de rol van homokoppel in Brokeback Mountain af. Dit meldt IndieWire.

,,Het was lastig om twee acteurs te vinden die de hoofdrollen op zich namen,” aldus Van Sant, die oorspronkelijk de beoogde regisseur van de film was. “Zo’n beetje alle grote namen zijn de revue gepasseerd: Leonardio DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe…maar ze zeiden allemaal nee. Daar had elk zo z’n reden voor.” Diana Ossana, de schrijver van het script, bevestigt dit. Van Sant zag van het project af, waarna collega regisseur Ang Lee het stokje overnam.

Uiteindelijk gingen de rollen naar Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, die beiden een Oscarnominatie kregen voor hun acteerwerk. De film zelf werd bekroond met 3 Oscars. Daarbij werden er dankzij Brokeback Mountain veel taboes doorbroken over homoseksualiteit.

Van Sant werd ook het project Call Me By Your Name aageboden, de film over een vakantieromance tussen een tiener en een iets oudere man. Deze film gooide afgelopen jaar hoge ogen, maar Van Sant heeft geen spijt dat hij deze film niet heeft geregisseerd: ,,Ik denk niet dat het op dezelfde manier was gelopen. Ik vind [de film] geweldig.”

“Zo’n beetje alle grote namen zijn de revue gepasseerd: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe, maar ze zeiden allemaal nee.”

Van Sant zag van het project af, waarna collega-regisseur Ang Lee het stokje overnam. De hoofdrollen gingen uiteindelijk naar Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, die beiden een Oscarnominatie kregen voor hun acteerwerk. De film zelf werd bekroond met drie Oscars.

DiCaprio en Pitt zijn volgend jaar samen te zien in de misdaadfilm Once Upon A Time In Hollywood.