COMEDIAN ROSS NOBLE VOOR HET EERST NAAR NEDERLAND

Op 24 mei 2017 zal comedylegende Ross Noble een optreden geven in de Meervaart in Amsterdam. Ross Noble zal met zijn 15e veelgeprezen stand-up show Brain Dump voor het eerst in Nederland spelen. Tickets zijn direct in de verkoop gegaan.
De carrière van Ross Noble begon 25 jaar geleden toen hij als 15-jarige meegesmokkeld werd om op te treden in een lokale comedyclub in het Noorden van Engeland, waar hij ook geboren is. Inmiddels heeft hij 15 uitverkochte tours door de UK gedaan, 9 goedverkopende stand-up DVD’s uitgebracht, een Barry en een Time Out Award gewonnen voor beste stand-up show, en is hij regelmatig te gast geweest in bekende TV-shows als The Graham Norton Show, Have I Got News For You, Room 101, en QI.
Naast een succesvol comedian is Ross Noble ook een geliefd acteur in de wereld van film, theater en musical. Hij speelde in 2015 de rol van Franz Liebkind in de Engelse versie van Mel Brooks’ The Producers, waarmee hij onder meer een run deed op West End in Londen. Als acteur leverde hij ook een belangrijke bijdrage aan de internationale release van de psychologische horrorcomedyfilm Stitches uit 2012. Daarnaast maakte hij het interactieve reisprogramma Freewheeling, waarmee hij via de Engelse zender Dave TV miljoenen mensen bereikte. Dit jaar stort hij zich op een nieuw acteeravontuur in de horrorfilm Nails, waar hij naast Shauna MacDonald (The Descendents) een grote rol speelt.
Door zijn afwisselende werkzaamheden maakt de getalenteerde duizendpoot Ross Noble allerlei opmerkelijke dingen mee. Al die vreemde ervaringen verwerkt hij op hilarische wijze in zijn nieuwe stand-up show Brain Dump. Noble staat bekend om zijn razendsnelle losse improviserende stijl en levendige fantasie, waardoor elke show van een fantastische ervaring is.
Na uitverkochte shows in de UK en Australië brengt de geliefde cultcomedian zijn geestige surrealistische kijk op de wereld in zijn show Brain Dump nu naar Europa. Onderdeel daarvan is de show op 24 mei in de Amsterdamse Meervaart. Zelf heeft Ross Noble er zin in:
“I’m very much looking forward to returning to doing gigs in Europe. It seems like now is the perfect time to go there, I am sure that the Europeans have a real desire for all things British at the moment! This will be the perfect way to get myself ready for my planned tour of America with my Mexican dance collective…”

PRESS QUOTES & PRAISE FOR ROSS NOBLE AND BRAIN DUMP:

“The supreme master of spontaneous stand-up and true king of surreal flights of fantasy” Time Out London

“Beautifully twisted thoughts” The Times – UK

“Noble’s extemporising shtick is near unique and it can be dreamily funny to witness these streams of nonsense plucked from thin air” The Guardian – UK

“His show is just the sort of warm, cheekily risqué stuff to put a spring back in your step” **** Metro – UK

“Ross Noble is an ideas guy […] it takes skill to weave it all together as Noble does and his mastery of timing, language and narrative is no random trick” **** The Sunday Morning Herald – Melbourne, Australia

ROSS NOBLE – BRAINDUMP
Woensdag 24 mei | De Meervaart, Amsterdam

Aanvang: 20:15 uur, Entree vanaf €25,- (excl servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/rossnoble.
De kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster.nl, 0900 – 300 1250 (60 cpm)