Biography Amerikaans idool Adam Lambert

juli 29, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Adam Lambert is een Amerikaanse zanger, vooral bekend om zijn finalistenpositie in het achtste seizoen van American Idol in 2009. Zijn enorme vocale bereik en glamour-rocker-stijl maakten hem een ​​opvallende verschijning. Lambert kwam op de tweede plaats.
Korte inhoud
Adam Lambert is een Amerikaanse zangeres geboren op 29 januari 1982 in Indianapolis, Indiana. Zijn ervaring in de kindertijd plaatste hem goed in de competitie in het achtste seizoen van American Idol in 2009. Zijn geweldige vocale bereik en theatrale flair maakten zijn uitvoeringen gedenkwaardig en hij werd tweede. Zijn eerste album Post-Idol, For Your Entertainment, debuteerde op nummer 3 in de Billboard 200-hitlijst.

Zijn jeugd
Adam Lambert, geboren op 29 januari 1982 in Indianapolis, Indiana, is de oudste van twee broers en zussen. Hij en zijn familie verhuisden naar San Diego, Californië, kort nadat Lambert was geboren. Lambert droomde ervan om op 10-jarige leeftijd entertainer te zijn – rond de tijd dat hij in zijn eerste rol werd uitgebracht, zoals Linus in de productie van het Lyceum Theater van You’re a Good Man, Charlie Brown in San Diego.

In de ban van het podium volgde Lambert privéleslessen en later in meer musicals in plaatselijke theaters, waaronder Joseph en de Amazing Technicolor Dreamcoat, Grease en Chess. Zijn stemcoach, Lynne Broyles, was samen met Alex Urban, artistiek directeur van het Children’s Theatre Network, gedurende deze tijd invloedrijke mentors voor Lambert.

Lambert woonde San Diego’s Mt. Carmel High School, waar hij deelnam aan theater-, koor- en jazzband. Na de middelbare school verhuisde hij naar Orange County om naar de universiteit te gaan. Kort na zijn inschrijving veranderde hij van hart en besloot hij dat zijn echte verlangen was om te presteren; hij verliet de school na slechts vijf weken.

Vroege carriere
De aspirant-zanger en performer verhuisde naar Los Angeles, Californië, waar hij samen een leven scharrelde van klussen terwijl hij probeerde in het theater te komen. Hij probeerde ook zijn hand op muziek, het uitvoeren in een rockband en het doen van studiosessies.

In 2004 maakte Lambert naam in het gebied van Los Angeles. Hij speelde een kleine rol in The Ten Commandments in het Kodak Theatre, naast filmacteur Val Kilmer. Hij begon ook regelmatig met optredens in The Zodiac Show, een tournee van live muziek en talent dat mede werd gecreëerd door Carmit Bachar van de band Pussycat Dolls. Tijdens zijn tijd bij Zodiac, verbaasde Lambertus collega-artiesten met zijn vocale bereik. Hij begon ook zijn eigen muziek te schrijven met de revue; een bepaald origineel nummer, “Crawl Through Fire”, werd geschreven in samenwerking met Madonna’s gitarist, Monte Pittman. In 2005 landde Lambert een understudy-spot als Fiyero in het toneelstuk Wicked, eerst met de touring cast en vervolgens met de cast van Los Angeles van de productie.

Amerikaans idool
Lambert stapte in 2009 in de nationale schijnwerpers, toen hij finalist werd in het achtste seizoen van het populaire vocale wedstrijdprogramma American Idol. Zijn uitvoering van Gary Jules’s 2001-arrangement van “Mad World” verdiende een staande ovatie van Simon Harris, de hardste criticus. Lambert’s vocale bereik, samen met zijn gitzwarte haar en zware mascara, leverde hem vergelijkingen op met glamour rockers als Freddie Mercury en Gene Simmons.

Lambert en twee andere deelnemers, Danny Gokey en Kris Allen, waren de enige finalisten van seizoen 8 die nooit in de onderste drie werden gerangschikt. Lambert werd beschouwd als een koploper in de competitie, maar werd later verslagen door kandidaat-duo Kris Allen. Critici theoretiseerden dat Lambert verloor vanwege zijn openlijk homoseksuele levensstijl. Lambert ontkent dit gerucht, echter, zeggend dat Allen vanwege zijn talent won.

Recente projecten
Ondanks zijn American Idol-verlies was het debuutalbum van Lambert, For Your Entertainment (2009), een enorm succes en debuteerde het op nummer 3 van de Billboard 200-hitlijst. In 2010 werd Lambert genomineerd voor zijn eerste Grammy Award, voor zijn hit “Whataya Want From Me.”

In mei 2012 bracht Lambert zijn tweede studioalbum uit, Trespassing, dat veel bijval ontving; Trespassing landde op de nummer 1-plek op de Billboard 200 en meer dan 100.000 exemplaren van de alnum werden verkocht tegen juni 2012. In een Billboard-bespreking van het album staat Lambert genoteerd voor de demonstratie van “de rauwe energie die hem tot een groot succes zou maken. frontman voor een band als, laten wij zeggen, Queen. ”

Over de beroemde glam-rockband gesproken, begin 2012 begonnen er mediaberichten te circuleren over Lambert die samen met Queen een zomerconcertserie zou uitvoeren. De speculatie al snel bleek waar te zijn, en de popster begon in juni op te treden met Queen – inclusief gitarist Brian May en drummer Roger Taylor – in Europa, als onderdeel van een tournee ter ere van wijlen Freddie Mercury en geld inzamelen voor organisaties die zich inzetten voor AIDS bewustzijn. Na shows in Oekraïne en Moskou zong Lambert met Queen in Wroclaw, Polen, en is gepland om verschillende optredens in Londen met de band te geven in juli 2012.