Ajax stuit in derde CL-voorronde hopelijk op Standard Luik

juli 25, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Standard Luik is de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Al geldt er wel een belangrijke voorwaarde. Het tweeluik met Sturm Graz moet namelijk winnend worden afgesloten.

De eerste wedstrijd tegen de Oostenrijkers moet nog beginnen, maar de voorronde duurt tegenwoordig zo lang dat er alvast vooruit gewerkt moet worden. Vandaar dat Ajax al weet welke tegenstander het treft in de volgende voorronde.

Standard kwam uit het balletje. Als het zo ver komt, begint Ajax met een uitwedstrijd. We weten al ongeveer wanneer er wordt gevoetbald: het heenduel staat op de rol voor 7 augustus, voor de return wordt alleen 14 augustus genoemd.

Bij verlies wacht Ajax EL-herkansing tegen Dundalk/Larnaca
Meer details over data en aftraptijden volgen ongetwijfeld op een later moment. Laten we eerst maar eens hopen dat Ajax de tweede voorronde overleeft en Sturm Graz uitschakelt, dan kijken we daarna verder.

Als Ajax wint van Sturm Graz, is het overigens al verzekerd van een plekje in de Europa League als het zich via de voorronde niet in het kampioenenbal weet te voetballen. Om in het hoofdtoernooi te komen, moeten in totaal drie voorronden worden gewonnen.

Als Ajax verliest van Sturm Graz, moet het twee keer winnen om in de Europa League te komen.