A Campingflight to Lowlands Paradise

A Campingflight to Lowlands Paradise

juni 22, 2016 Uit Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

A Campingflight to Lowlands ParadiseFILOSOFISCH PROGRAMMA
Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het filosofisch programma bekend gemaakt.
The School of Life
Tijdens de inspirerende masterclasses van The School of Life in de Echo sta je actief stil bij fundamentele vragen. Je krijgt niet per se ready-to-wear antwoorden, maar wel helderheid in de mogelijkheden die je hebt. Gepresenteerd en gemodereerd door De Jongens van Lucht en Ebel Jan van Dijk, die samen met prominente sprekers jou uitdagen om het leven op andere manieren te bekijken en zo te verdiepen, verrijken en eerlijker te maken.
Damiaan Denys – Doe eens (ab)normaal, man!
Waarom vinden we het wel normaal dat mensen van geslacht veranderen en niet normaal als mannen op het werk een rok dragen? Waarom voldoet bijna een op de vijf Nederlanders aan de criteria van een psychiatrische stoornis? Wat is normaal, wat is abnormaal en wie bepaalt dat? Dat doet Damiaan: zomergast, neurowetenschapper en hoogleraar psychiatrie.
Simone van Saarloos – Schijf van vijf voor de liefde
De vaste monogame relatie is nog altijd de norm.Wie bepaalt dat slechts een levenspartner genoeg is? In haar laatste boek Het monogame drama vraagt filosoof, publicist en voormalig Zomergast Simone van Saarloos zich af wat romantiek is en hoe we ons sociale leven inrichten. Ze stelt dat we liefde mislopen en introduceert daarom een ‘sociale schijf van vijf’ voor een gezond romantisch leven.
Ernst-Jan Pfauth – Zelfhulp: the best of
Wie wil er nu niet de beste versie van zichzelf zijn? Weg met het taboe op zelfhulp dus! Uitgever en medeoprichter van De Correspondent Ernst-Jan Pfauth vat zoveel mogelijk zelfhulpboeken samen. In deze stoomcursus deelt hij de zeven belangrijkste inzichten die hij uit – tot nu toe – 74 boeken haalde. Met die lessen op zak kun je met frisse moed dat hysterisch drukke en ingewikkelde leven aan.
Lammert Kamphuis – Nooit meer boos?!
Hoe vaak ben jij de afgelopen week boos geweest? En was dat nou handig? Veel hedendaagse psychologen stellen dat boosheid een van onze vier basisemoties is. Maar gaan er achter onze woede vaak niet andere emoties schuil? Tijdens deze lezing daagt filosoof en sterdocent van The School of Life Lammert Kamphuis je uit om met behulp van eeuwenoude ideeën je eigen boosheid beter te begrijpen.
Iris Sommer – Hoe je brein je voor de gek houdt
Ik zie ik zie wat jij niet ziet. En het is…groen. Denk je? Ons beeld van de werkelijkheid wordt grotendeels gebasseerd op wat we (denken te) weten. Prof. Iris Sommer, psychiater aan het Hersencentrum UMC Utrecht, neemt ons mee in het brein. Niet alles wat hier plaatsvindt is waar. We zien of horen ook regelmatig dingen die er helemaal niet zijn: iemand die je naam roept of een gezicht tussen de struiken. Bestaat er wel een objectieve realiteit?
Gijs Deckers – Hoe vind je de ware (voor vannacht)?
Waar zoek je een partner op uit? Schoonheid, intelligentie of toch iets anders? In deze tijden van Tinder zijn de mogelijkheden om je ware te vinden laagdrempeliger dan ooit. Toch helpt dat niet altijd. Er zijn steeds meer singles en ‘liefde’-hoppen is steeds normaler. Waarom is het vinden van de ware zo moeilijk? Filosoof, psycholoog en The School of Life-docent Gijs Deckers vertelt je er alles over en geeft tips die je gelijk in praktijk kunt brengen!
Ignaas Devisch – Een pleidooi voor de rusteloosheid
We werken minder, maar doen meer. En terwijl we klagen over de drukte en dreigende burn-out plannen we onze dagen vol. We slagen er niet in om niets te doen. Maar moeten we daar niet juist blij mee zijn? Passie, creativiteit en verlangen bestaan dankzij onze drive om van het leven iets te maken. Juist daarom houdt de Vlaamse hoogleraar ethiek en medische filosofie Ignaas Devisch een vurig pleidooi voor een rusteloos leven. Meer, meer, meer!
Karim Bennamar – Denken 4.0
Weet jij waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet? Filosoof en The School of Life-docent Karim Benammar daagt je uit om je aannames eens kritisch tegen het licht te houden. Kun je anders gaan denken over jezelf en de wereld, en je denken volledig ondersteboven keren? Geef je denken in 25 minuten een flinke update en stap een totaal nieuwe wereld in!
Filosofisch Café
Te midden van de festivalwaan van de dag is een beetje ouderwetse diepgang altijd welkom. Het Filosofisch Café op Planet Paradise is de natuurlijke habitat van diepgravende kroegtijgers en bierbomers met een gezonde dorst naar verrassende gesprekken, nieuwe inzichten en intellectuele souplesse. Je schuift aan bij praatgrage barmannen, barvrouwen en stamgasten, die niets liever doen dan mee- en doordenken over de belangrijkere zaken in het leven. Of gewoon slap ouwehoeren, want ook daar weten ze aan deze betoogtoog alles van.

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals: Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Foals, Paul Kalkbrenner, Oscar And The Wolf, Sigur Rós, Eagles of Death Metal en De Staat.