10 van de grootste voetbalspelers aller tijden

juli 21, 2018 0 Door Jason Halliwell
Beauty & parfum

Met voetbalfans, hier is een blik op 10 spelers die een onuitwisbare indruk op het mooie spel hebben achtergelaten.

1. Pelé

Pele Soccer Photo

Pele Soccer

Elke lijst met all-time grootheden van voetbal begint en eindigt met Pelé, wiens bovennatuurlijke gaven de lat hoger legden voor wat mogelijk was op het veld. Slechts 17, toen hij op het toneel barstte met de eerste overwinning van Brazilië in 1958, miste hij veel van de ’62 titelverdediging voor blessure, maar leidde de aanval met een Golden Ball-winnende prestatie toen de Seleção naar hun derde overwinning reed in vier probeert hij in 1970. Ondertussen verblindde hij menigten thuis en toen zijn Santos-club door de wereld toerde, verdiende hij de bijnaam “O Rei” (De Koning) voor zijn sublieme pogingen. Pelé wordt beloond met 1.283 carrièredoeleinden, en hoewel velen van hen in semi-formele competitie kwamen, benadrukt het duizelingwekkende totaal zijn hemelse ranking in de geschiedenis van het spel.

2. Diego Maradona

Diego Maradona

Diego Maradona

 

Hoewel Pelé over het algemeen wordt beschouwd als de beroemdste speler van het spel, zijn er mensen die bij hun linkervoet zweren dat Diego Maradona het superieure talent was. De Napoli-gelovigen in Italië zijn het daar waarschijnlijk mee eens, nadat de kleine spelmaker de club naar hun eerste twee landstitels leidde en een overwinning voor de UEFA Cup tegen 1990. Dan zijn er zijn Argentijnse landgenoten, die achter woorden aanhielden nadat hun redder de “hand van God “scoren en het” doel van de eeuw “op weg naar een WK-triomf in 1986. De vuren die Maradona van brandstof voorzagen, leidden ook tot de off-the-field escapades die zijn doeltreffendheid ondermijnden, maar de grootsheid van zijn leven werd niet ontkend spel op zijn hoogtepunt.

3. Michel Platini

Michel Platini

Michel Platini

Terwijl hij in Italië was, kon Maradona heel goed kijken naar een andere legende, de Franse Michel Platini. Een doe-het-alles middenvelder, “Platoche”, bezat een voortreffelijke touch en een scorermentaliteit, won drie opeenvolgende Ballon d’Ors terwijl hij Saint-Etienne en Juventus naar de landstitels en een reeks andere trofeeën leidde. Hoewel hij nog nooit de opwinding van een Wereldbeker-titel had geproefd, leverde de prestatie van Platini voor Frankrijk in 1984, waarin hij in vijf wedstrijden negen doelpunten behaalde, waarschijnlijk het grootste individuele punt voor een speler in een internationaal toernooi. Jammer genoeg werd zijn eens zo onberispelijke reputatie aangetast nadat hij de UEFA-president werd, omdat een onderzoek naar illegale betalingen in 2015 leidde tot een langdurig verbod op de sport.

4. Marco van Basten

Marco van Basten

Marco van Basten

Weinig spelers pakten zoveel mogelijk prestaties in een korte carrière als Marco van Basten. De sierlijke spits claimde vier achtereenvolgende scoretitels en een hoop trofeeën met Ajax Amersterdam, voordat hij aan zijn uithalen drie competitietitels, twee Europa Cups en drie Ballon d’Ors bij AC Milan toevoegde. Van Basten was ook auteur van een van de beroemdste doelen van de sport, zijn kop vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek die Nederland naar de overwinning op de Sovjet-Unie leidde in 1988. Helaas eindigde blessures bijna op zijn speeldagen op 28-jarige leeftijd, beroofde hij dit adembenemende talent en zijn fans van veel meer gedenkwaardige momenten.

5. Jürgen Klinsmann

Jüergen Klinsmann

Jüergen Klinsmann

Oppakkende de mantel van voorgangers zoals Franz Beckenbauer en Gerd Müller, Jürgen Klinsmann heeft een hartelijke bijdrage geleverd aan de legendarische voetbalgeschiedenis van Duitsland. Tweemaal noemde zijn landspeler van het jaar, de spits hielp West-Duitsland het wereldkampioenschap 1990 te claimen en leidde een verenigde Duitse zijde naar de overwinning op Euro 1996. Klinsmann speelde ook op clubniveau, won een UEFA Cup en een landstitel tijdens zijn tijd bij Inter Milaan en Bayern München. Vervolgens stapte hij over naar een succesvolle coachingcarrière, waarbij hij Duitsland leidde naar een derde plaats op het Wereldkampioenschap 2006 en een nieuw Amerikaans team voor de Wereldbeker dwong uit de fase van de “groep van de dood” in 2014.

6. Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

In de voetsporen van zijn landgenoot Platini werd Zinedine Zidane de meest gevierde maestro van Europa op het middenveld. Een kampioen op alle niveaus, “Zizou” won clubtitels in Italië en Spanje en het WK 1998 en Euro 2000 voor Frankrijk, en won onderweg drie FIFA Player of the Year Awards. Hij had een neus voor het doel als het er het meest toe deed, twee keer zo verbluffend Brazilië voor de ’98 Wereldbeker overwinning en de winnaar voor Real Madrid in de finale van de Champions League in 2002. Zidane had ook een beroemde humeur, zoals geïllustreerd door de kop van Marco Materazzi uit Italië die hem van de Wereldbeker van 2006 gooide, hoewel hij later zijn reputatie opnieuw bevestigde met een zeer succesvolle stint als manager van Real Madrid.

7. David Beckham

David Beckham

David Beckham

 

Met zijn commerciële aantrekkingskracht en Hollywood-levensstijl is David Beckham al lang het atletische rijk overstegen om een ​​beroemdheid uit klasse A te worden, maar het is gemakkelijk om te vergeten dat hij op zichzelf een dominante speler was. De middenvelder staat bekend om zijn lange-afstands scherpschutterskunst, en in het bijzonder zijn kenmerkende vrije trappen. Hij speelde in zes titeloverwinnende teams voor Manchester United en werd tweemaal tweede en eindigde als winnaar van de FIFA Player of the Year Award. Beckham bracht later zijn beroemdheid naar de L.A. Galaxy om het profiel van de game in Amerika te verbeteren, voordat hij zijn carrière beëindigde bij Paris Saint-Germain in Frankrijk; hij won in beide stellingen titels, waardoor hij de eerste Engelsman was die dit in vier landen deed.

8. Cristiano Ronaldo

Met zijn snelheid, atletisch vermogen en meedogenloze aanvallen is Cristiano Ronaldo net zo onhoudbaar als het op het veld staat. De cijfers onderstrepen zijn overweldigende dominantie, aangezien hij de eerste speler werd die vier Europese scoretitels won en zes opeenvolgende seizoenen van 30 goals scoorde in de Spaanse Hoofdklasse op weg naar vijf Ballon d’Or Awards. De aanvaller heeft ook veel teamsucces genoten, Portugal naar de overwinning gedirigeerd in Euro 2016 en een record vijf Champions League-trofeeën geëist met Manchester United en Real Madrid. Voortzetting van zijn spectaculaire looppas in zijn jaren ’30, toont Ronaldo geen tekens van het vertragen in zijn historisch nastreven van grootheid.

9. Gareth Bale

Gareth Bale

Gareth Bale

Hij is van een free-kick-specialist bij Tottenham uitgegroeid tot een lid van de “BBC” -aanval van Real Madrid en heeft zijn plaats verdiend als een van ‘s werelds topspelers. Net als zijn echte teamgenoot Ronaldo staat Bale bekend om zijn razendsnelle en uitzonderlijke fysieke vaardigheden, die de Spaanse club naar vijf bekerwinsten en een verbazingwekkende vier Champions League-titels duwden in vijf jaar tijd. De begaafde vleugelspeler leidde Wales ook naar zijn allereerste halve finale ligplaats in Euro 2016, en hoewel er nog voldoende tijd is om zijn aloude positie te versterken, bezit hij al het record van zijn land voor internationale doelen en Speler van het Jaar-onderscheidingen.

10. Lionel Messi

Lionel Messi

Lionel Messi

En tot slot is er Lionel Messi, de kleine wondermachine die net zo gemakkelijk hoogtepunten uithaalt als hij zijn schoenen vetersluiert. Naast een individuele trekking met vijf Europese scoretitels, vijf Ballon d’Ors en een record van 91 goals in een enkel kalenderjaar, heeft zijn schittering Barcelona tot negen landstitels en vier Champions League-overwinningen onder bijna drie dozijn teamtrofeeën gedreven. Vaak genoemd in dezelfde adem als Maradona en Pelé op de lijst van all-time grootheden, kan Messi uiteindelijk beide in de harten van voetbalfans overtreffen als hij erin slaagt om de enige weglating uit zijn cv in te vullen en Argentinië naar wereldbeker-glorie te brengen.