NIEUWE NAMEN ENCORE FESTIVAL

Christopher Martin

O.a. Tory Lanez, Russ, Maleek Berry, Christopher Martin, Mr. Vegas en Ray BLK zijn toegevoegd aan de line-up van de vierde editie van Encore Festival. Eerder strikte Encore Festival, dat op 19 augustus plaatsvindt op de NDSM-Werf te Amsterdam, de Amerikaanse hiphopsensatie Migos. Hiermee presenteert het hiphop en R&B festival opnieuw de beste dj’s en live-acts uit binnen- en buitenland.

Tot groot genoegen van de liefhebbers van hiphop en R&B keert Encore Festival dit jaar op zaterdag 19 augustus terug naar de Amsterdamse NDSM-werf. Eerder kondigde het festival een optreden van de megapopulaire Migos aan. De line-up is nu aangevuld met de toevoeging van een rits indrukwekkende namen.

O.a. de legendarische Mr. Vegas, Christopher Martin en Maleek Berry treden op in de Backyard Area, een stage die tijdens deze editie van Encore Festival wegens groot succes twee keer zo groot is als voorgaande jaren. Backyard Area staat volledig in het teken van Afro- en Caribische muziek.

Meer info:

Tory Lanez
Deze Canadese hiphop-ster heeft een indrukwekkend aantal wapenfeiten op zijn naam staan. Hij werkte samen met o.a. Dizzy Wright, Sean Kingston, Meek Mill, Dj Mustard en Sean Paul en brak in 2015 door met zijn twee hitsingles ‘Say it’ en ‘Luv’ nadat hij tekende bij Interscope Records en werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best R&B Song. ‘2017 gonna be the craziest year yet’, aldus Lanez.

Russ
Russ rapt, zingt, schrijft en produceert alsof zijn leven er vanaf hangt. Deze multi-instrumentalist uit New Jersey dropt wekelijks meer singles dan de Belastingdienst blauwe enveloppen. Russ grossiert in een eclectische mix van smooth hiphop en rauwe R&B met een directe boodschap. De self-made DIY pionier heeft 11 albums en meer dan 80 singles uitgebracht en is uitgegroeid tot een van de most promising hiphop artists van deze tijd.

Maleek Berry
Nadat Maleek Berry zichzelf op de kaart zette als producer en samenwerkte met artiesten zoals Wizkid, Davido & Runtown, kreeg zijn carrière in 2015 een kickstart toen hij zijn eerste solo release ‘For My People’ uitbracht. In april 2016 bracht hij het zelf geproduceerde ‘Kontrol’ uit, en dat was meteen een groot succes. Zijn zeemzoete dancehall tunes laat geen dansbeen onbewogen, reden te meer dat Encore Festival Maleek met open armen in de zwoele Backyard verwelkomt.

Christopher Martin
Deze winnaar van de Jamaicaanse versie van ‘American Idol’ uit 2005 veroverde eerst Jamaica, daarna Europa en Azië en richtte vervolgens zijn pijlen op Japan. Bedeeld met een fenomenale stem en een feilloze stage performance maakte hij de wereld een betere plaats toen hij de nummers ‘Cheaters Prayer’ & ‘Paper Lovin’ maakte en bevindt zich momenteel in het topsegment van de reggae dancehall scene.

Ray BLK
De Brits-Nigeriaanse songwriter Rita Ekwere a.k.a Ray Blk (BLK staat voor Building, Living, Knowing) is slechts eenentwintig lentes jong en nu al niet meer te stoppen. Inspiratie vond ze bij voorbeelden als Missy Elliot en Ludacris. In 2015 kwam haar debuut ‘Havisham’ uit terwijl ze haar diploma in Engelse Literatuur nog moest halen. Dat ze een straffe madam is, viel ook BBC op. Haar carrière kwam in een stroomversnelling toen ze onlangs BBC’s Sound of 2017 won. Dé grote belofte voor Encore Festival 2017!

Daarnaast zijn ook DJ’s Irwan, Drivah, Leeroy, Washington, 4Shobangers en Encore’s eigen MC Défano Holwijn aan de line up toegevoegd.

De kaartverkoop is reeds gestart via www.encorefestival.nl en via Ticketmaster.

Encore Festival is een samenwerking tussen ENCORE, Melkweg en MOJO en wordt mede mogelijk gemaakt door Snipes, FunX en BALLINNN’.

 

Encore Festival

Zaterdag 19 augustus | NDSM-Werf, Amsterdam

Met o.a. Tory Lanez, Migos, Russ, Jonna Fraser, Maleek Berry, Mr. Vegas, Stefflon Don, Kevin, Mula B & LouiVos, Ray BLK, Irwan, Drivah, Leeroy, Washington, Défano Holwijn, 4ShoBangers, Abstract, Waxfiend, Prime, TLM, Snelle Jelle, SMP, Jamrock Sound, Cincity, Marboo & Dieux Pere.

Aanvang: 13:00 uur | Entree: v.a. €40,- (excl sk)

Voor meer info: www.encorefestival.nl
De kaartverkoop is reeds gestart via www.encorefestival.nl en www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Over Encore Festival:
Voor Encore Festival hebben ENCORE, poppodium Melkweg en MOJO de krachten gebundeld. Deze partijen geloven in het concept waarin kwalitatieve hiphop, R&B, soul en bass met internationale allure op een toegankelijke en goed verzorgde wijze samenkomen. Eerder hebben deze partijen live acts als A$AP Ferg, Rae Sremmurd, Dj Mustard, Kid Ink en Ty Dolla $ign naar de NDSM-Werf gehaald.